Nükleer Tıp
09 Eylül 2023

         


        En basit tanımıyla nükleer tıp; hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanımıdır. Anatomik bilgiler veren tanısal radyolojiden farklı olarak, nükleer tıp yöntemleri ile herhangi bir organın yapı ve fonksiyonu hakkında bilgi sahibi olunur. Genellikle hastalıklar diğer radyolojik yöntemlerle saptanabilir hale gelmeden ve klinik bulgular gelişmeden önce, yani hastalığın erken döneminde, nükleer tıp yöntemleri ile tespit edilebilirler. Böylece hastalık daha fazla ilerlemeden ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

         Nükleer tıpta görüntüleme için çok düşük miktarda radyoaktif madde, farmasötik ile kullanılır. Farmasötikler vücuda verildiğinde özgül olarak herhangi bir organa, kemiğe ve dokuya bağlanan maddelerdir. Radyoaktif madde ile bağlandığında radyofarmasötik adını alır ve görüntülenmesini istediğimiz organa gidip bağlanır. Beraberindeki radyoaktivite sayesinde gama ışınlarını yayarak o organın gama kamera tarafından görüntülenmesi sağlanır. Gama kamera tarafından elde edilen görüntüler sintigrafi adını alır.

        Kliniğimiz 2008 yılından bu yana hizmet vermekte olup, şu anda kliniğimizde iki nükleer tıp uzmanı çalışmaktadır. Ayrıca üç teknisyen, üç hemşire, bir sekreter ve bir personel hizmet vermektedir. Kliniğimizde bir adet çift başlı çok amaçlı gama kamera bulunmakta olup,  bu kamera ile SPECT, dinamik, statik, gated, tüm vücut çalışmaları yapılmaktadır.

        Nükleer tıp kliniğimizde görüntüleme odası, görüntü işlem odası, efor ünitesi, hasta bekleme salonu, hasta lavabosu, atık odası, radyofarmasi ünitesi-sıcak oda, ayaktan iyot tedavi odası, enjeksiyon odası ve raporlandırma bölümü mevcuttur. 


Doktorlarımız:

Dr. Ünal CAN

Dr. Rahime ORAK


Hemşirelerimiz:

Aynur AKÇA

Sevgi ATILGAN

İpek KAYA

Sevda EYÜBOĞLU

Teknisyenlerimiz:

Elif ÇAY
Esra BAŞ
Sema DEVECİ 


Sekreterimiz:

İlknur YAZICI

 


  • 1.jpeg
  • 2.jpeg
  • 3.jpeg
  • 4.jpeg
  • 5.jpeg